1) Potenciális közönségelemzés. Mit is takarhat ez? A honlapkészítés folyamatában ne feledkezzen meg arról, hogy vásárlói idejük 99,9%-át nem azzal töltik, hogy a termékeit keresik. Ez nagyon triviálisnak tűnhet, de miért is fontos ez? Ahhoz, hogy minél előbb megismerjék és ami az egész marketing alapja, hogy minél előbb megbízzanak vállalkozásában az első lépés nem a konkrét termék hirdetése. A legelső lépés, hogy tudomást szerezzenek arról, hogy Ön is jelen van a piacon, megbízható és segítőkész. Ezt olyan kulcsszavakkal tudja elérni amikre a célközönsége a hétköznapokban is rákeres. Például ha Önnek egy virágüzlete van, nem feltétlenül csak a „virágüzlet” kulcsszó köré kell építenie a honlapkészítést vagy a cikkírást. Potenciális vásárlóközönség lehet a jövőben házasodni vágyók. Ezért érdemes lehet ilyen témájú cikkeket írni, vagy honlapján ilyen téma megjelölésű oldalakat létrehozni. Így mikor arra kerül a sor, hogy ténylegesen virágot szeretnének majd vásárolni Ön lesz a legelső akire majd gondolni fog!

2) Hogyan lehet ezeket a kulcsszavakat megtalálni? Szinte teljesen hétköznapi módszerek használatával olyan értékes kulcsszavakra tehet szert, ami később vállalkozása sikeréhez is vezethet. Ilyen például amikor begépeli a Google keresőjébe a keresni kívánt szót, nem üt le entert hanem megvárja, míg a Google kidob néhány ajánlatot. Ezek mind-mind értékes hosszú kulcsszavak lehetnek amelyekre potenciális ügyfelei rákerestek. Ilyen lehet például a témában megjelenő blogok (akár QuoraRedditGyakorikérdések) címei. Valószínű, hogy ezek a témák érdeklik legjobban a közönségét és ezekben keresnek választ. Ha odafigyel a honlapkészítés folyamatánál és ilyen kérdésekre vagy témamegjelölésekre építkezik, minden bizonnyal rengeteg látogatót fog tudni generálni.

3) Kulcsszavak értékelése marketing szempontjából. Milyen értéket képvisel 1-1 adott kulcsszó. A dolog egyszerű. Meg kell nézni, hogy hány hirdetés van feladva az adott kulcsszóra vagy egészen egyszerűen csak a Google által javasolt kulcsszavakat kell elsősorban használni. Ha egy kulcsszó értékes, valószínű, hogy sokan kerestek rá, viszont ez szinte biztos, hogy magába foglalja azt is, hogy ezekért a kulcsszavakért hatalmas harcot kell majd vívnia a későbbiekben, bármennyire is átgondolt volt a honlapkészítés vagy a cikkírás.

4) A kulcsszavak tökéletes kiértékelése. Erre a legjobb honlap a www.semrush.com. Ezen a weboldalon olyan értékes információkat talál, amit régen a Google-tól be lehet szerezni, viszont már ezek a források teljes mértékben megszűntek. Ilyen például az, hogy pontosan hányan kerestek rá, hány honlap van versenybe a kulcsszóért, hány találat van erre a kulcsszóra, sőt még azis hogy milyen hasonló kifejezésekre hányan keresetek rá.

Ennek a 4 tippnek a betartásával minden bizonnyal sokkal eredményesebben fog tudni a későbbiekben kulcsszókutatást végezni, amivel egy sikeres honlapkészítés folyamatot meg tud alapozni!