Hogyan érdemes megírnia egy olyan oldalt, cikket, ami a fő weboldalán fog majd a későbbiekben megjelenni. Az alapvető SEO trükkökön túl, olvassa el ezt a 9 trükköt és érjen el Ön is minél jobb helyezéseket a Googlekeresési listáján.

Rövid URL-ek használata. Honlapkészítés során használjon minél rovidebb URL-t! Azt, hogy a Google miért preferálja a rövidebb url-eket azt pontosan nem lehet tudni. Viszont azt igen, hogy statisztikák kimutatták, hogy minél rövidebb egy url, annál könnyeben tudja kezelni a keresőmotor azt, és annál jobb helyre fogja besorolni a keresési listán. Tehát a rövid url a jobb url! Példát itt találhat!

Azt a keresőszót amire kiélezi az oldalt azt mindenféleképpen érdemes berakni az oldal url-jébe. Minél gyorsabban talál rá egy keresőmotor a megfelelő témájú oldalra, annál kevesebbet kell dolgoznia, azaz annál gyorsabban megtalálta azt a weboldalt ami releváns lehet a kereső számára.

LSI keresőszavak használata. Az LSI (=Latent Semantic Indexing) keresőszavak nem feltétlenül jelentenek szinonimákat. Egy adott keresőszó tárgykörébe tartozó összes szót jelöli meg. Például ha a keresőszó az, hogy madár, az LSI keresőszavak lehetnek például csiripel, repül, galamb, gólya… stb. Ennek az az értelme, hogy aki nem ért jól a SEO-hoz, az esztelenül elkezdi tele pakolni kulcsszavakkal az oldalát, még akkor is ha az oldal témája egészen másról szól, de Ő arra a kulcsszóra szeretne kijönni mint találati eredmény. Így érthető, hogy a Google nem csak arra figyel, hogy a kereső emberek milyen szavakra keresnek rá, hanem arra is, hogy az a cikk vagy oldal biztos, hogy valami hasonlóról szól mint ami a kulcsszó. Így a Google is releváns eredményeket tud kihozni és a kereső is gyorsabban eljuthat ahhoz az információhoz amit keres

A Google előnyben részesíti a hosszabb cikkeket. Egy igazán értékelhető oldal körülbelül 2000 szónál kezdődik. Minél több információ található meg egy adott bejegyzéseben, annál valószínűbb hogy aki írta ért a feladatához és valahol megtalálható benne az az információ amit keresnek. Bár kicsit paradox, hogy a gyorsabb találatot biztos, hogy a kevesebb információból lehet kiszűrni, mégis a keresőmotorok a hosszabb cikkeket, oldalakat részesítik előnyben.

Title tag ne csak magát a keresőszavakat tartalmazza, hanem egyéb „fogásokkal” is meg legyen spékelve. Ilyen például a zárójel vagy a szám. Ha az ember felmegy a Youtube-ra a legnézettebb videók azok lesznek amikben ezek megtalálhatók (pl. A világ 10 legmagasabb embere (hosszú verzió)). Az olyan címek amik erre a sémára épülnek szignifikánsan több kattintást tudhatnak magukénak, mint ugyan azzal a tartalommal rendelkező cikkek, de nem ilyen sémára épülő címmel vannak ellátva.

Külső hivatkozások. Minél több a külső hivatkozás, annál valószínűbb, hogy az oldal szerkesztője vagy a cikk írója tájékozódott a témában. Utánanézett, olvasott, gondolkozott arról, hogy miről is írjon. Ez szintén a minőségi cikkek előre kerülését eredményezik. A külső hivatkozások egyfajta érdeklődési mutatóval rendelkeznek. Minél több helyről idéz az adott cikk írója, annál valószínűbb, hogy profi, összeszedett, hozzáértő cikket fog írni.

Belső hivatkozások. Ezek a hivatkozások nem csak a SEO-nak fontos, hanem magának az írónak. A belső hivatkozásokon keresztül be lehet járni egy egész weboldalt és azt fémjelezi, hogy az író már írt ezzel kapcsolatos cikket és nem csak random pötyög betűket, hogy jó SEO-t csináljon. Használjon minél több belső hivatkozást, ahhoz, hogy a Google kedvelje cikkeit, oldalait.

Az oldal sebességének maximalizálása. Ez nem csak a Google és a SEO számára fontos. A látogatók sem szeretik, ha órákat kell várnia egy kép betöltésére. A sebesség növelését azon kívül, hogy jól van megírva a weboldal, egy minőségi hosting csapatot kell választania. Lehet, hogy ezek a helyek drágábbak viszont tőlük biztos, hogy prémium minőséget fog kapni!

Multimédia használata. Mint ahogy az iskolában is a diákok sokkal gyorsabban megértik a tananyagot, ha az ábrákkal van alátámasztva, az emberek is szeretnek elidőzni egy-egy kép, videó, statisztikai adatok felett. Informatívak, látványosak és könnyen érthetők. Így a keresőmotorok is azokat az oldalakat részesítik előnyben ahol minél több multimédia jelenik meg.

Ezekkel a trükkökkel az Ön oldalai is hamar a találati lista élére kerülhetnek majd. Bár a SEO és a honlapkészítés összetett folyamat, mégis megéri vele foglalkozni, hogy weboldala látogatott és profitáló legyen!