Figyelem! Ez a kis szösszenet spoilereket tartalmaz! Ha még nem láttad a sorozatot és nem szeretnéd megtudni, hogy nagyjából miről szól a sorozat, akkor inkább előbb nézd meg, utána olvasd el!

Elöljáróban szeretném elmondani, hogy a HIMYM az egyik kedvenc sorozatom. Legalább is egy ideig a kedvenceim közé tartozott.

Az Így jártam anyátokkal Ted Mosby feleségkeresős történetét meséli el. (Ki gondolta volna a cím alapján). Azt az utat próbálja bemutatni, hogy milyen ügyefogyott döntéseken keresztül jutott oda, hogy végül megtalálja az igazit. Vagy inkább mégsem. Vagy, hogy hogyan tartsa fel Robinnak azt az átkozott kék kürtöt a legutolsó jelenetben.

Az első évadokban még a cím és a sztori korrelálnak. Ted tényleg a feleségét keresi. Viszont ahogy haladt előre az idő, a sorozat egyre népszerűbb lett, egyre többet kellett kihozniuk belőle, egyre messzebb és messzebb került a történet attól, hogy Ted valójában hogyan is ismerte meg a jövőbeli menyasszonyát.

Az, hogy a címben elárulják, hogy a sorozat tulajdonképpen miről szól, egy nagyon ügyes marketing fogás, hiszen minden néző figyelmét fenntartotta azzal, hogy vajon ki a fene lesz majd Ted felesége. Viszont ezt a sorozat végére nem hogy elnagyolták, tulajdonképpen egyetlen egy részben összezsúfolják mindazt, amire szerény véleményem szerint egy egész évadot simán “beáldozhattak” volna.

És egyben ezt is érzem a legrosszabb fogásuknak. Egy buta kis romantikus vígjátékból megpróbáltak egy életbölcsességet kihozni. Komolyan. Olyan címmel, hogy Így jártam anyátokkal. Hogy a kapcsolatok végül nem maradnak olyan szorosak, hogy a barátok szétszélednek, hogy a szerelem nem tart örökké. Hát márpedig az életben lehet, hogy nem tartanak örökké, de azért vannak ezek a “gagyi” sorozatok, hogy ott viszont tartsanak örökké. Mert ott tarthatnak.

Szóval az elején még sorozat hozta azt ami miatt mindenki beleszeretett, de a végére szerintem az emberek nagy-része már csak azért nézte, mert fúrta az oldalukat a kíváncsiság, hogy hogyan is fog végződni a szerelmi történet.

Összességében szerintem nagyon jó kis sorozat, eltekintve ettől az egy ici-pici zavaró tényezőtől.