Mit tegyen ha az Ön termékeit más olcsóbban árusítja?

Az árháborúba való részvétel az egyik legrosszabb döntés. Olyan ár megadása ami csak éppen fedezi a termék összes költségét csak azért, hogy a nálunk legyen a legolcsóbb nem csak marketing szempontjából egy halálra ítélt ötlet, de a vállalkozás életben maradását is  veszélyezteti és az egész piacra negatív hatással van. Aki ezt a megoldást választja minden bizonnyal nem ért sem a marketinghez sem a vállalatvezetéshez sem.

Az kényszerített olcsóság számos olyan hátránnyal rendelkezik amit egy olyan vállalkozás aki élhető pénzt kér termékeiért nagyon egyszerűen ki tud használni.

Aki minimális árréssel dolgozik, annak rengeteg forgalmat kell generálni ahhoz, hogy fedezni tudja a költségeit, így minden bizonnyal kevesebb alkalmazottat foglalkoztat vagy az alkalmazottak bérezése nem kielégítő vagy a tulajdonosnak kell az értékesítésben részt vennie. Ez rövid időn belül kimerültséghez, kedvtelenséghez és az idő és pénz rossz helyre tételéhez vezet. Ez megnyilvánulhat abban, hogy az alkalmazottak slendrián módon végzik el a munkájukat, nem jut elég pénz marketingre, a termék vagy szolgáltatás minősége romlik. Ezek a folyamatok egy idő után oda vezetnek, hogy rossz híre lesz a vállalkozásnak, eltűnnek az emberek szeme elől és folyamatos veszteséggel kell majd megbirkózniuk. Ezeket kihasználva aki kicsit drágábban adja termékeit könnyen az olcsóság elé kerülhet. Minden terméket a lehető leggondosabban tud elkészíteni, nyitott, kedves kiszolgálásban részesítheti vásárlóit és nem utolsó sorban olyan különleges juttatásokkal tud jeleskedni amivel egy kimerült csapat még álmában sem tud foglalkozni. Ilyen lehet például akár házhozszállítás vagy raktárkészlet, csomagolás, ajándék szolgáltatás stb.

Összegzésül, azzal, hogy egy másik vállalkozó ugyan azt a terméket olcsóbban adja nem lehet mit kezdeni. Viszont az olcsóság hátrányait kihasználva könnyen előnyt lehet kovácsolni. Ha a vevő bizalmát mi nyerjük el először, a mi marketingpolitikánk a legjobb nem kell beszállni az árháború bugyuta játékaiba, kényelmesen és biztosan juthat el oda, hogy keresett vállalkozása legyen!