Ezek a legjobb szerencsejáték tematikájú filmek

Van valami lebilincselő azokban a karakterekben, akik extrém, szélsőséges módon élik az életüket. A filmekben is sokkal érdekfeszítőbbek az olyan alakítások, amelyek egy féktelen, radikálisabb jellemet formálnak meg – szórakoztatóbb nézni, mintha csupán a lábukat lógatnák, nem? A kockázatvállalók meggondolatlansága számunkra is lehetővé teszi, hogy helyettük éljük át a kalandjaikat. Ezt a négy filmet érdemes megnézni, ha erősek benned az ilyen irányú törekvések!

Kalifornia Split (1974)

Bill Denny és Charlie Waters két idegen, akik összekapcsolódnak közös szenvedélyük, a szerencsejáték iránti szerelem apropójából. Charlie két prostituálttal él, és a pókertől a lóversenyen át a bokszig kizárólag a szerencsejátékoknak szenteli az életét. Bill egy kicsit konszolidáltabb, teljes munkaidőben dolgozik, de az éjszakáit ő is a kaszinóknak szenteli. Ahogy egyre több időt töltenek együtt, Bill is jobban rákattan a játékokra. Összevonják erőforrásaikat, és Reno felé indulnak, ahol a terv, hogy Bill részt vegyen egy pókerversenyen.

Brazília (1985)

A film a tökéletes jövő világába kalauzol el, ahol minden igazi utópisztikus hatékonysággal működik, a technológia és a bürokrácia egyeduralmában egy árnyékkormány uralkodik, amelynek bevett és a lakosság által elviselt szokásává vált, hogy „alattvalóit” tökéletes megfigyelés alatt tartsa. Sam Lowryval azonban megtörténik a csoda. Egy napon arra lesz figyelmes, hogy eddig érdektelen élete hirtelen fordulatot vesz, néhány meglehetősen furcsa esemény miatt.

A szerencsejátékos (1974)

1974 jó év volt a kaszinó témájú filmek számára. Axel Freed egy New York-i egyetem kiváló tanára. Tanítványai szeretik Fjodor Dosztojevszkij munkásságának értelmezését, és összességében szimpatikus fickó. A magánélete sem rossz. A férfinak azonban van egy titka: szenvedélyes szerencsejátékos. Kész bármikor, bármire fogadni, a nyerés izgatja. Az elmúlt időszak nem alakult túl szerencsésen számára, 44 ezer dolláros adósságba verte magát, jóval többel tartozik a bukmékernek, mint amit a fizetéséből vissza tudna fizetni.

Csiszolatlan gyémánt (2019)

Élete egyik legjobb alakításában Adam Sandler, a nagy dumagép New York-i ékszerész mindent kockára tesz a pénzért és az életéért, mielőtt felpaprikázott hitelezői elszámoltatnák.

Online közösségi filmlelőnkön minden filmet könnyen megtalálsz, az igazi moziélményhez nem is lesz másra szükséged, csak egy okos funkciókkal rendelkező televízióra, amit az Alza kínálatából bármikor megvásárolhatsz.

Catch The Net! Nézz sorozatokat online minden mennyiségben!

Hibabejelentő